Příspěvek č.3 - Výlety v okolí Christchurch

Dnešní článek bude o něco delší a bude shrnovat naše další dny na Zélandu. Od posledního článku jsme konečně vyrazili na nějaké výlety a věnovali se přestavbě našeho auta.

Město Christchurch

Při zařizování všech potřebných věcí (viz. příspěvek č.2) jsme si trošku prošli město Christchurch. Jedná se o největší město Jižního ostrova, které v roce 2010 a 2011 prodělalo zemětřesení. Tato skutečnost se dotkla celého města a okolí. Většina města už byla zrenovována, ale stále zde probíhají stavební práce. Na druhou stranu se teď město snaží nalákat turisty na umění. Po městě jsou rozsety různé sochy, obrazy a nápisy, převážně moderní, které zvelebují město.
I když jsme viděli pouze část, převážně různé Warehousy a další obchody s kempingovým vybavením, tak se nám Christchurch líbil o dost více než Auckland.


Město Akaroa a výlet na vodopády

V sobotu (15.12.) jsme měli celý den volno, takže jsme vyrazili na výlet na poloostrovní výběžek Banks Peninsula.


Dle předpovědi, mělo být polojasno a slunečno. Což o to, dole v Akaoře bylo, ale my měli v plánu vylézt na Stony Bay peak, odkud měl být krásný pohled na celou Akarou. Bohužel, když jsme přijeli nahoru na parkoviště, bylo všude zataženo a mlha, proto jsme se rozhodli dát pouze okruh okolo vodopádů. Z pohodové procházky se spíš stal pochod džunglí.


Okruh vedl okolo tři vodopádů - Fushia Falls, Boundary Falls a Hinewai Falls. Jednalo se o menší vodopády, ale měly své kouzlo.




Po přežití v džungli jsme se sjeli ohřát dolů do města Akaroa. Městečko má francouzský nádech, jelikož bylo založeno francouzskými osadníky. Prošli jsme se po promenádě okolo moře, až k molu, odkud vyrážejí lodě na širé moře. Je zde i možnost jet na plavbu lodí spojenou s plaváním s delfíny. To jsme my vynechali a radši si v kavárně dali dortík s kafem :)



Výšlap na Packhorse hut

Pondělí (17.12.) bylo krásné počasí, takže jsme si ráno odmakali naše 3 hodinky a po obědě vyrazili na výšlap na Packhorse hut, který je od našeho domečku asi 30 minut cesty autem. 

Cestou na parkoviště jsme poznali pravý Zéland. Viz. video :D



Cesta k Packhorse hutu byla dlouhá sice asi jenom 4 km, ale za to pěkně do kopce. Ale výhled z vrchu za to stál :)





Úprava auta

Počasí je zde extrémně proměnlivé. Jeden den mega vedro, druhý den tu mrzneme. Další dny se už právě ochladilo a my začali upravovat našeho autíčko - Prevíta. Ano, čtete správně, je to Prevít. Kuby nápad, kdyby vás to nenapadlo :D Myšlenka je jednoduchá, máme auto Toyota Previa = Prevít.

Cílem naší přeměny bylo vytvořit stůl uvnitř auta a nějaké poličky do "kuchyně". Kdo nás znáte, nejsme ani jeden zrovna technický typ, který by po večerech stloukal poličky. Ale po pár sprostých slovech, blbě natlučených hřebících  a jedné promrzlé Míše (bylo asi jenom 14 °C!) jsme to dokázali a já jsem na nás pyšná :)

Fotky před:






Fotky po:




V sobotu  (22.12.) vyrážíme na naše cesty. První zastávkou je v plánu asi jezero Tekapo a postupně se přibližovat k městu Wanaka, kde bychom chtěli oslavit Vánoce a najít si práci. Vzhledem k tomu, že vyrážíme na cesty, těžko odhadovat, kdy bude další příspěvek, proto doporučujeme osvěžit si paměť přečtením předchozích příspěvků  :)
Papa pupíčci.

Odkaz na další foto zde:


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Příspěvek č.19 - Ráj v Pacifiku

Příspěvek č. 2 - Začátky v Christchurch

Příspěvek č. 24 - Každý začátek má svůj konec